Webinar: Članstvo u Crossrefu posredništvom Hrvatskog ureda za DOI

Objavljeno: Ponedjeljak, 15 Ožujak 2021

Webinar će se održati u ponedjeljak, 15. ožujka 2021. u 10.00 h putem Zooma

Vrijeme trajanja: 30 min izlaganja i 15 min pitanja.

Voditeljice: mr. sc. Danijela Getliher, koordinatorica ureda za identifikatore, Silvana Šehić, mag. informatolog. i  Lucija Martinić, mag. informatolog. djelatnice Hrvatskog ureda za DOI.

Moderator: Iva Grabarić Andonovski, univ. spec.

Cilj webinara je upoznati nakladnike hrvatskih znanstvenih i znanstveno-stručnih časopisa s radom Crossrefovog registracijskog ureda u Republici Hrvatskoj - Hrvatskog ureda za DOI, njegovim uslugama, pogodnostima ostvarivanja članstva posredništvom Ureda kao i dosadašnjim postignućima Ureda.

Tijekom webinara objasnit će se način i uvjeti učlanjenja nakladnika u Crossref posredništvom Hrvatskog ureda za DOI, odnosno prelazak u nadležnost Ureda, obveze nakladnika te modeli suradnje i načini dostave metapodataka i digitalnih objekata u Sustav DOI-HR. Također, prikazat će se najčešći problemi i poteškoće s kojima se nakladnici suočavaju prilikom potpisivanja Sporazuma, dostave metapodataka i digitalnih objekata te izračuna i registracije DOI-ja.

Za registraciju kliknite na sljedeću poveznicu: PRIJAVA

Napominjemo da je broj sudionika ograničen na 100, pa Vas molimo da se čim prije registrirate, najkasnije do 15. ožujka 2021. u 8.00 sati. Svi registrirani sudionici će primiti potvrdni mail, a prije samog webinara i poveznicu na webinar.